Nejnovější články a svědectví, seřadit podle Hodnocení nebo Počtu zobrazení ?


Ježíš mě vyléčil

juliana salayova

Je mi 39 let a byla jsem závislá na alkoholu. Začalo to tak, že jsem byla mladá, chodila jsem na diskotéky a opíjela se. Pak jsem se seznámila s přítelem a přišly na svět děti.Jak děti rostly tak přišly i větší starosti. No a jak nastal nějaký problém tak jsem si šla koupit láhev a řešila jsem to alkoholem. A tak to trvalo několik let.

Přečíst celé >>

Moje osobní svědectví

Minjaver Vilímková

Natáhla ruku, že ji uchopím a přesně na tom místě se objevil sloup silného světla tak silného, že jsem se strašně lekla, nechala žehličku žehličkou a utíkala ven, kde ještě večeřeli rodiče a ptali se mne, proč jsem tak vyplašená a co se stalo. Tak jsem jim řekla, že to přeci museli vidět, že okno mám tím směrem, kde seděli. Nic prý neviděli a tatínek se rozplakal.

Přečíst celé >>

Svědectví vlastního obrácení

P.Patrick Collins

Osm let jsem tam studoval, předtím než jsem byl vysvěcen na kněze. A po svém vysvěcení jsem se snažil žít zodpovědně. Hodně jsem věděl o Ježíši Kristu a mohl jsem velmi učeně o Něm hovořit. Ale bratři a sestry, neznal jsem Ježíše osobně. Nikdy jsem se s Ním osobně nesetkal. Byl jsem „Deistou“. Ne pravým křesťanem. Ale pak jsem začal cítit a uvědomovat si, že mi něco schází.

Přečíst celé >>

Svědectví o sklíčenosti

René Janeczko

Narodil jsem se těžce psychicky nemocným rodičům, které oba sužují stále se vracející se duševní potíže. Oba byli mnohonásobně léčení na psychiatrii. I přesto se jejich nemoc vracela. Otec chtěl mnohokrát spáchat sebevraždu. Měl neustále obrovské změny nálad...

Přečíst celé >>

Modli sa stále, lebo nemusíš mať čas

Štefan Patrik Kováč

Už predtým som ohýbal železné prúty do iných vencov, ale teraz som tam chcel dať osobitne hrubý roxor, lebo musel vydržať viac. Keď som ho za pomoci manželky ohol, zistil som, že v rohoch som ho neohol v rovine. A tak som ju požiadal, aby sa postavila na jeden koniec prúta a ja som druhý chcel vytočiť do opačnej strany, aby som ho dostal do roviny. S vypätím síl som ho napružil a chcel sa naň postaviť nohami. Ale to bolo aj všetko, „čo som chcel“. Viac som si už uvedomiť nedokázal. Železný prút sa mi totiž vyšmykol z ruky a v stotine sekundy smeroval k tvári.

Přečíst celé >>

Boh zasiahol - nevypadla z okna

Štefan Patrik Kováč

Nebezpečenstvo, pred ktorým nás Boh varoval vo sne, však malo prísť až na večer. Dozvedeli sme sa to až sprostredkovane od staršej dcérky, Sárky. Ako sa tak deti hrali pred internátom, kde boli ubytované celé rodiny aj s deťmi, napadlo ich, že sa pôjdu hrať ku jedným na bunku. Boli ubytovaní na ôsmom poschodí a zábavné pre deti bolo už aj jazdenie na výťahu.

Přečíst celé >>

Křest Duchem svatým

Ludvík Šojdr

Přesto si dovolím odmítnout časté tvrzení, že svátost biřmování je současně i křtem Duchem svatým. Ano, měla by být. Ale realita je taková, že není. Svátost biřmování je teologická skutečnost. A je to současně obřad. Ale není to křest Duchem svatým, byť je to jistě cíl této svátosti.

Přečíst celé >>