Síla modlitby

Anna Kvasničková

Pán slyší naše modlitby a volání.
   Na začátku října jsme se dozvěděli, že naše holčička onemocněla těžkou formou rakoviny. V bříšku ohromný nádor, který nešel odoperovat, protože by přišla o obě ledviny, metastaze v kostech ve všech končetinách, páteři, lebce. Dle slov doktorů nám připadalo, že jsme vlastně odepsaní. To zoufalství prvních dnů se ani nedá popsat. Měla jsem v hlavě úplné prázdno. Rodina a kamarádi se okamžitě začali modlit a rozesílat prosby o modlitbu i dalším. Začaly mi chodit zprávy od lidí, kteří mě ujišťovali, že jsou v modlitbě s námi a tato zpráva se postupně začala rozšiřovat do různých koutů republiky ale i světa (Německo, Itálie, Portugalsko, Brazílie, Indie....). Neměla jsem slov a už toto byl pro mě zázrak. 
   Sama jsem mnoho let žila bez víry, občas se pokusila se vrátit, ale vždy jsem to vzdala. Toto neštěstí mi ale ukázalo, že pomoc můžu najít jen u Boha a tak jsem se začala usilovně modlit a vše ohledně víry objevovala od základu, i když pochybnosti mě stále provázely. Jenže Pán mi začal dokazovat, že je opravdu s námi a od začátku konal zázraky. Dostala jsem mimo jiné doporučení na novénu Panny Marie Pompejske, kterou jsem hned vzdala, když jsem zjistila, jak je obsáhlá, ale za pár dní, kdy jsem ulehla s Covidem, jsem si na ní opět vzpomněla a řekla jsem si, že to zkusím.
   Někdy to bylo opravdu náročné, občas, když bylo kolem půlnoci, jsem usínala při modlitbě i ve stoje, často jsem byla nesoustředěná, plná pochybností, ale novénu jsem dokončila a milosrdná Panna Maria, jí přijala i přes to všechno. Viktorce po osmi sériích chemoterapie během tří měsíců, zmizely všechny metastaze a nádor se zmenšil víc než o polovinu. I když bylo vyoperování zbytků nádoru velmi riskantní a doktoři říkali, že se nejspíš nepodaří vyndat vše, že jsou stále ohroženy obě ledviny, vše se podařilo vyndat a ledviny zůstaly neporušeny. Samotní lékaři se nestačili divit, bylo svoláno i konzilium a rozhodnuto, že její případ bude uveden v jakési chytré knize. Viktorka má před sebou sice ještě dlouhou cestu, i když to nejnáročnější má už, věřím, za sebou. 
   Děkuju Panně Marii, že nám vyprosila u Pána zázrak a věřím, že i nadále se přimlouvá, vzhledem k tomu, že i další léčbu Viktorka zvládá nad očekávání. Nevím, jak poděkovat všem lidem, kteří jsou v modlitbě stále s námi a jsou nám neskutečnou oporou. Pán nás neustále provází a zahrnuje milostmi.

Kategorie:

Zobrazeno 5315x

Celkové hodnocení: 3.01

(5 = Nejvíce oslovující)